fbpx

WAVIN ACADEMY

TRÆNING I LÆKRE OMGIVELSER

Nodo Arkitekter har udviklet koncept og design for et nordisk videncenter for den internationale virksomhed Wavin, der er Europas førende leverandør af løsninger inden for spildevand, drikkevand, regnvand, gulvvarme og fjernvarme.

Under navnet Wavin Academy uddanner videncentret, der ligger på koncernens fabrik i Hammel nord for Aarhus, leverandører, rådgivere og kunder fra hele Europa i koncernens produkter og deres anvendelse.

Det 700 kvadratmeter store videncenter er også mødested for studerende, skoleelever og politikere, der diskuterer alt fra klimatilpasning til integration på arbejdsmarkedet.

TRÆKKER PÅ ERFARING FRA DETAILHANDLEN

Målet med centret har været at skabe et eksperimentarium-lignende miljø, der involverer gæsterne, faciliterer fordybelse og viser en nordisk ånd i materialer og stemning.

Centret er bygget op omkring et aflangt oplevelsesrum med et nøje udtænkt flow, hvor gæsterne på overskuelig vis tager turen gennem udstillingsmiljøer med Wavins forskellige produktgrupper.

Udstillingsmiljøerne er disponeret og skaleret med afsæt i tegnestuens erfaring med at udvikle koncepter til detailhandlen, og oplevelserne er konkretiseret, så gæsterne hurtigt kan relatere sig til produkterne og deres anvendelse.

OVERBLIK OVER PRODUKTER

Den lyse, åbne indretning af de enkelte udstillingsmiljøer er designet, så den giver et hurtigt overblik over produkterne og de processer, de indgår i. Eksempelvis er flere af produkterne, der anvendes under jorden, udstillet under glasplader i gulvet for at gøre miljøet så virkelighedsnært som muligt.

.

Der er samtidig arbejdet intensivt med at aktivere gæsterne, så de ikke bevæger sig passivt gennem udstillingsmiljøerne. Det sker blandt andet med fysiske demonstrationer, mulighed for interaktion med produkterne og brug af skuffer, som gæsterne kan trække ud.

Videncentret har også sin egen biograf, hvor gæsterne kan fordybe sig i film med indføring i temaer og produktgrupper. Centret har desuden et loungeområde, hvor gæsterne modtages og skrives ind, og et stort konferenceområde med plads til 100 personer.

INDRETTET I EKSISTERENDE BYGNING

Wavin Academy er indrettet i en eksisterende bygning, som er ombygget gennem sammenlægning af rum, nyt inventar og etablering af nye toiletfaciliteter. Design af rum, indretning og inventar har taget afsæt i Wavins designmanual.

Udover udvikling af konceptet og design har Nodo Arkitekter projekteret ombygningen og ført tilsyn med byggeriet af videncentret, der blev indviet i 2018 af borgmester Nils Borring fra Favrskov Kommune. Udover Danmark har koncernen videncentre i Holland og Italien.