fbpx

NY VILLA TIL JESPER KOCH

Nodo Arkitekter står bag Masterchef-kokken Jesper Kochs nye familievilla, der ligger smukt ved vandet med udsigt til Als Fjord i Sønderjylland.

Da kok og restauratør Jesper Koch – som blandt andet er kendt fra Masterchef – skulle flytte fra Aarhus til Sønderjylland med sin kone og tre børn, fik Nodo Arkitekter opgaven med at tegne drømmevillaen.

Den 266 kvadratmeter store funkisvilla i to plan ligger på en 1200 kvadratmeter stor grund i anden række fra vandet, og netop nærheden til vandet er tænkt ind i arkitekturen for både inde- og uderum.

Indenfor er den storslåede udsigt en integreret del af den store spisestue, der let rummer plads til 18 middagsgæster. På samme måde kan familien nyde havudsigten fra en kæmpestor tagterrasse på hele 73 kvadratmeter, der samtidig danner tag for en overdækket terrasse i stueplan, så udelivet kan nydes uanset sol, vind og vejr.

Samtidig er familielivet helt i fokus. Allerede ved ankomsten til villaen er der god plads til både to biler og en masse cykler, og hele førstesalen er dedikeret til børnelivet med tre børneværelser og et stort multirum.

På samme måde er der i planløsningen trukket klare tråde til Jesper Kochs store madpassion: Køkken og spisestue fordeler sig på hele 60 kvadratmeter, lige som der er indrettet udekøkken på en af villaens mange terrasser, så der er gode muligheder for at forkæle familiens gæster.

Endelig er der tænkt i at give familien og dens gæster varme og sanselige oplevelser i huset: Lige fra den storslåede ankomst i den dobbelthøje hall, der binder etagerne sammen, til brug af en masse træ både ude og inde.

Jesper Kochs villa er tegnet af Nodo Arkitekter og bygget af Lasse Larsen Huse.

Fotos: Justin Hummerston for Børsen.