VÆRDIPARKER FOR RENOSYD

Sammen med affaldsselskabet Renosyd har Nodo Arkitekter udviklet et unikt koncept til genbrugspladser i Østjylland.

 

“FRA AFFALD TIL VÆRDI” Sådan lyder mottoet for en række genbrugspladser i Østjylland, som Nodo Arkitekter har udviklet sammen med virksomheden Renosyd, der ejes af Skanderborg og Odder kommuner.

De nye genbrugspladser, der er døbt Værdiparker, er en ny måde at tænke affald og genbrug på. Målet har været at skabe en plads, der synliggør værdien af affaldet over for kunderne.

Nodo Arkitekter har både udviklet pladsens overordnede koncept, indretning og arkitektur samt stået for materialevalg, design og skiltning.

Vi har arbejdet med brugeroplevelsen og flowet på pladsen, så det er let for kunderne at gennemskue, hvor affaldet skal afleveres. Det er for eksempel gjort med en mere tydelig skiltning, markering på kørebanen og god plads at navigere på.

Derudover har det været vigtigt at skabe en værdipark, hvor arkitekturen understøtter oplevelsen, og vi dermed får skabt et imødekommende sted, hvor man som kunde har lyst til at opholde sig.

Med inspiration fra byparker har vi lavet en zone med grønne bede, træer og bænke, der inviterer til ophold. Mandskabsbygningen midt på pladsen er beklædt med egetræsspån og har et overdækket opholdsområde, hvor kunderne kan få en kop kaffe og information om pladsen og genbrug generelt.
I tråd med tanken om affald som værdi har bæredygtighed været central i valget af materialer, og blandt de brugte materialer i bygningerne er blandt andet genbrugstræ, genbrugsfliser, grønne tage, solceller og LED-belysning.