SVØMMECENTER

KOMMENDE SPORTSCENTRUM FOR HELE OPLANDET

Nodo Arkitekter har netop lagt sidste hånd på et ideforslag til en ny svømmehal i Galten-Skovby vest for Aarhus. Den nye svømmehal tænkes opført på østsiden af det eksisterende Klank Idrætscenter, der ligger i grønne omgivelser mellem Galten og Skovby.

Svømmehallen er tænkt som en integreret del af idrætscenteret, og målet er, at den skal gøre Klank Idrætscenter til et sportscentrum for ikke kun Galten-Skovby, men for hele oplandet.

PLADS TIL ALLE

Svømmehallen får plads til alle aldersgrupper, og der bliver faciliteter til både banesvømning, udspring, genoptræning, babysvømning, leg og seniorsvømning. Hallen kan desuden benyttes til undervisning af eleverne på de nærliggende skoler.

For at skabe den optimale ramme for de forskellige aktiviteter foreslås det, at anlægget opdeles i en ”legende” del med varmvandsbassin, babybassin og morskabsbassin med rutchebane i den ene ende og et 25 meter langt banebassin med ni baner, vipper og tribuneområde i den anden ende.

I midten tænkes etableret et træbeklædt spaområde med sauna og isbad, der deler svømmehallen op i to forbundne zoner. Spaområdet vil skærme banebassinet for de øvrige bassiner, så svømmerne kan fokusere på deres træning.

NATURLIGT LYSINDFALD

Svømmehallen får store vinduespartier, som får hallen til at føles åben og skaber en indbydende oplevelse set udefra om aftenen. Lange vinduesbånd sørger desuden for, at der selv fra de øverste tribunepladser og fra toppen af rutsjebanen kan kigges ud til de omkringliggende boldbaner.

I forbindelse med etableringen af svømmehallen tænkes den nuværende hovedindgang flyttet til den sydlige del af idrætscenteret, ligesom parkeringsarealerne vil blive udvidet.

Svømmehallen indgår i en større helhedsplan for Klank Idrætscenter, som også inkluderer et ønske om at etablere en ny ankomstbygning og et nyt springcenter. Ideforslaget er udarbejdet af Nodo Arkitekter i tæt samarbejde med Foreningen Klank Svømmehal.