RENOVERING AF FRIIS & MOLTKE VILLA

Renovering og opdatering af denne smukke søvilla fra 1968, tegnet af Friis & Moltke.

 

Villaen ligger højt på en helt unik grund, der falder 3-4 meter inden for byggefeltet. Samtidig ligger grunden med direkte forbindelse til søen for enden af haven, og en unik udsigt fra boligen.
Vores opgave var, at skabe en masterplan for en opdateringen af villaen både ude og inde, men uden at ændre væsentligt på husets arkitektoniske udtryk.

Huset består af en stueetage i niveau med vejen, og en parterre etager herunder, der skyder sig ind i terrænet. Indvendigt har vi fjernet vægge så der skabes et åbent køkkenalrum med udsigt. Der er generelt skabt en mere åben planløsning, hvor et tidligere gangareal er minimeret og kvadratmeterne integreret i de fælles opholdsrum. 

I forlængelse af stuen, var en integreret altan, som vi med projektet udvider, så der er plads til både et spisebord og et loungeområde. Altanen udformes med søjler og terrassedæk der naturligt indordner sig husets arkitektur.

Imellem de to etager skabes lys og luftig sammenhæng via et stort ovenlys og en ny egetræstrappe, der forbinder etagerne i et bredere og mere åbent trapperum.
I udemiljøet skabes forbindelse imellem terrasser i flere niveauer, så man frit kan bevæge sig imellem dem, og der skabes en bedre sammenhæng med haven. I forhaven skabes bedre og venligere ankomstforhold, med private opholdsmiljøer, hvor aftensolen kan nydes.