NYBYGGET TOPLANS VILLA

Den unikke grund ligger på en og samme tid i byen og i skoven. Terrænet skråner, så der er mulighed for kig til skoven på den ene side af huset, og udsigt over byens tage til den anden side.

For at udnytte grundens unikke potentialer bedst muligt, blev løsningen af tegne en to-plans villa til familien bestående af to voksne og fem børn.

Ved ankomsten til villaen bevæger man sig fra en traditionel villavej, ad en lang indkørsel og pludselig er man i skoven. Huset er et langt og smalt hus, som er placeret lige i kanten af skoven. Man entrerer huset ca midt på, hvor man med det sammen inviteres ovenpå, via den smukke betontrappe. Trappen er designet som en halvsvingstrappe, hvor man på vej op får et kig direkte ind i skoven, fra trappen repos, og når man bevæger sig det sidste stykke op ad trappen mødes man af en skøn udsigt ud over byens tage.

På 1. salen finder man de fælles opholdsrum som stue og køkkenalrum, samt forældreafdeling med soveværelse og badeværelse. Her er terrasser på flere sider af huset, så det er nemt at slå dørene op og bevæge sig udenfor.

I forlængelse af køkkenalrum er terrassen indrettet til spiseareal med grillområde og plads til at samle familien. På modsatte side – i forlængelse af soveværelset, er terrassen indrettet til lounge og spa område. Alle steder er skoven nærværende og årstiderne opleves på tæt hold.

Vinduerne er designet som billedrammer omkring det levende landskabsmaleri der udfolder sig på den anden side af ruden. Grunden er holdt helt som en naturgrund, og ikke en traditionel have.

I stueplans niveau er børneværelser, badeværelse, bryggers og et større multirum, som på sigt kan omdannes til garage når børnene flytter hjemmefra.

Huset er opført af Idealhuse og er i 2021 præmieret med Odder Kommunes Arkitekturpris.