NEBEL SKOVDAL

Nebel Skovdal er en del af Silkeborg Kommunes store udviklingsområde Eriksborg, som lige nu vokser frem i landskabet mellem Gødvad og Grauballe. Her bliver der mulighed for at bo tæt på Søhøjlandets grønne herlighedsværdier, med smukke udsigter og mange friluftslivsaktiviteter lige uden for døren.

Nodo Arkitekter har udarbejdet bebyggelsesplanen, designet området, samt udviklet lokalplan i samarbejde med Silkeborg Kommune. Aktuelt tegner vores bygningsarkitekter på de forskellige boligtyper til området.

Nebel Skovdal kommer til at ligge på begge sider af Hundredemeterskoven, som er Eriksborgs nye naturområde. – Et fælles grønt skovområde, som på denne stækning opleves mere lysåben ud mod Nebel bæk.

Området er designet så alle boliger har tæt kontakt til de grønne omgivelser og ingen bolig ligger mere end 50 meter herfra. Grønne kiler opdeler boligområdet i mindre enklaver og trækker det grønne helt ind mellem boligerne . Her kommer mange små opholdsrum og stiforbindelser til Hundredemeterskoven og til naturområderne Gødvad Enge og Gødvad dalen, Nebel Bæk, Grauballemandens findested, Djævlemosen og Gudenåen, kun 250 meter herfra.

Supercykelstien lige vest for området, gør det nemt at vælge cyklen til og forbinder området til Silkeborg og til den fremtidige bymidte i Eriksborg, hvor der vil komme til at blive skole og dagtilbud samt muligheder for indkøb.

Første etape omfatter området syd for Hundredmeterskoven og ligger i direkte forbindelse til Bakkeborg og Gødvad Enge. Her planlægges for ca. 60 nye boliger med en variation i boligtyper og grundstørrelser, så her bliver både mulighed for at bo i et af de flotte rækkehuse eller en villa med lille eller lidt større have.

Boligområdet er tænkt som et moderne murmester kvarter, med et flot samspil mellem de forskellige huses arkitektur og materialer. Boligerne kommer til at fremstå i varme nuancer af tegl med murrelieffer og mørke vinduesrammer eller som træhuse. Tagene bliver med ensidig taghældning eller som flade tage.

Området er aktuelt under planlægning og det forventes at de første huse bliver bygget i sommeren 2023.