EUROFINS 

Nodo Arkitekter har tegnet og er rådgiver på Nordeuropas mest avancerede DNA-laboratorium

DOMICIL OG LABORATORIUM

Laboratoriet opføres af den børsnoterede virksomhed Eurofins Genomics, og hos bygherren er forventningerne store til den 1.200 kvadratmeter store bygning.”Med det nye laboratorium får vi unikke faciliteter til at gennemføre DNA-analyser for vores kunder. De manuelle processer bliver fuldstændigt automatiserede med avanceret robotteknologi, og vi forventer at kunne foretage mere end 5 millioner DNA-analyser om året, hvilket gør laboratoriet til det mest kosteffektive i Europa,” siger adm. direktør Jacob Sickmann Ransborg fra Eurofins Genomics.

Laboratoriet opføres i forbindelse med virksomhedens eksisterende faciliteter i den østjyske by. Udover områder til DNA-analyser får laboratoriet kontorer og arbejdsrum, ligesom der etableres en lysgård, som trækker dagslyset ind i den lukkede bygning.

STOR TILFREDSHED MED SAMARBEJDET

Fra Eurofins Genomics’ side har der været stor tilfredshed med samarbejdet med Nodo Arkitekter, som i rumdeling og indretning har skullet tage højde for de komplicerede logistiske forhold i et DNA-laboratorium.

”Vi har haft et fantastisk samarbejde med Nodo Arkitekter om projektet. Arkitekterne har i praksis fungeret som vores forlængede arm gennem hele processen, og de har været særdeles gode til at få arkitektur, design og økonomi til at gå op i en højere enhed,” siger Jacob Sickmann Ransborg.

Nodo Arkitekter har tidligere arbejdet sammen med Eurofins Genomics om opførelse af et laboratorium i Vejen, ligesom Nodo gennem en årrække har tegnet forskellige mindre til- og ombygninger af faciliteterne i Galten.