LADESTATIONER FOR OK

Udvikling af nyt koncept for overdækning af ladepladser for OK

Nodo Arkitekter har gennem en længere årrække arbejdet med designudvikling på mange niveauer for OK. Alt fra design af skilte over grafisk bearbejdning og farvesætning af tankbiler til design af serier af kontokort er bare nogle af de opgaver vi har udviklet sammen med OK.

Sidste skud på stammen er overdækninger over ladepladser til el-biler. Som altid hos OK, er der stor fokus på at skabe en god brugeroplevelse. Derfor er designet af ladepladseerne ikke overladt til tilfældighederne – tværtimod. Når man ankommer til ladeparken, vil man opleve, at selve udtryk og flow har fået stor opmærksomhed, da netop dét skaber overblik og ro for kunderne.

Der har i design-processen været stort fokus på at sikre en konceptuel genkendelighed med OK’s øvrige områder og samtidig skabe et udtryk der, rækker ind i fremtidens design for OK.

Ladestationerne kommer til at fremstå som et letgenkendeligt, monokromt element rundt omkring i Danmark. Designet udtrykker en imødekommenhed via runde former, en tryghed via god belysning i aftentimerne og gode muligheder for ophold for både børn og voksne, mens bilen lades op. Ladeparken er designet med lethed som kodeord. Udformningen på søjlerne er ikke alene kommet af konstruktionsmæssige årsager. Med sine ”trækroner” kopierer de ”sproget” i de danske landskaber, og på denne måde indskriver ladeparken sig på diskret vis i sine omgivelser.