OK Benzin

Da den danske energikoncern OK Benzin havde brug for mere plads på hovedkontoret i Aarhus, blev løsningen at udvide de eksisterende bygninger. Efter en indbudt konkurrence blev Nodo Arkitekter valgt til at tegne en udvidelse af domicilet.

Udvidelsen har form af en nybygget fløj på tre etager, som rummer en ny indgang med reception, møderum og åbne kontorlandskaber. Fløjen er koblet til de øvrige bygninger med en gangbro, som skaber et velfungerende flow mellem nyt og gammelt.

Det arkitektoniske udtryk gør, at fløjen skaber en harmonisk helhed med de ældre bygninger, mens den indvendigt fremstår moderne og faciliterer nye arbejds- og mødeformer.

Åbenhed og sammenhæng
De tre etagedæk er forbundet visuelt gennem et forløb af funktionskerner og gennemlyste ”voids”, som giver åbenhed og sammenhæng på tværs af etagerne. Funktionskernerne rummer blandt andet toiletter, depotrum, kopi/printfunktion og tekniske installationer.

Funktionskernerne adskiller etagerne med arbejdsrum på den ene side og en ganglinje på den anden side, hvilket er med til at give medarbejderne arbejdsro. Fra ganglinjen er der udsigt ud mod et nyetableret gårdrum med siddeplinte og beplantning, og to åbne glasfacader lukker lyset ind og gør det muligt for medarbejderne i de gamle bygninger at kigge ind på livet i den nye fløj.

Den nyetablerede ankomst i det åbne stueplan rummer en specialdesignet receptionsdisk, der integrerer receptionsfunktionen med en arbejdsgruppe bestående af seks skriveborde.

Rød logofarve går igen
Facaden er beklædt med sorte plader, som spiller sammen med de eksisterende facader, og den røde farve fra OK Benzins logo markerer indgangspartiet i form af en rød boks, man går ind igennem. Logofarven er også brugt i to mødenicher ud mod gårdrummet og bygningens døre.

For at hindre solgener er der etableret solafskærmning med vandrette lameller, som samtidig skaber et karakteristisk element på facaden. Af brandhensyn er der etableret integrerede branddøre, som lukker automatisk og opdeler huset i brandceller.

Arkitekterne i Nodo vandt konkurrencen om at udvide OK’s domicil. Resultatet er en ny tilbygning, der er forbundet til den ældre del af kontorhuset med en gangbro – og som indgår i en harmonisk helhed med resten af bygningen.

OK ERHVERV