fbpx

VÆRDIPARK RY

Sammen med affaldsselskabet Renosyd har Nodo Arkitekter udviklet en unik genbrugsplads i den østjyske by Ry.

Den nye genbrugsplads, der er døbt Værdipark Ry, er en ny måde at tænke affald og genbrug på. Målet har været at skabe en plads, der synliggør værdien af affaldet over for kunderne.

Nodo Arkitekter har både udviklet pladsens overordnede koncept, indretning og arkitektur samt stået for materialevalg, design og skiltning.

Vi har arbejdet med brugeroplevelsen og flowet på pladsen, så det er let for kunderne at gennemskue, hvor affaldet skal afleveres. Det er for eksempel gjort med en mere tydelig skiltning, markering på kørebanen og god plads at navigere på.

Fokus på kundeservice
Derudover har det været vigtigt at skabe en værdipark, hvor arkitekturen understøtter oplevelsen, og vi dermed får skabt et imødekommende sted, hvor man som kunde har lyst til at opholde sig.

Med inspiration fra byparker har vi lavet en zone med grønne bede, træer og bænke, der inviterer til ophold. Mandskabsbygningen midt på pladsen er beklædt med egetræsspån og har et overdækket opholdsområde, hvor kunderne kan få en kop kaffe og information om pladsen og genbrug generelt.

Bæredygtighed fra inderst til yderst
I tråd med tanken om affald som værdi har bæredygtighed været central i valget af materialer, og blandt de brugte materialer i bygningerne er blandt andet genbrugstræ, genbrugsfliser, grønne tage, solceller og LED-belysning.

Glade kunder
Hos Renosyd, der ejes i fællesskab af Odder og Skanderborg Kommuner, er tilfredsheden stor med den nye Værdipark.

“Vi er lykkedes rigtigt godt med vores mål om at motivere til og vise genbrug i praksis, og vi får stor ros fra vores kunder. De synes, at det er nemt og intuitivt at finde rundt på pladsen, og de oplever genbrugsløsningerne som spændende og inspirerende,” fortæller Lotte Mørk, der er chef for drift og udvikling hos Renosyd.