fbpx

SKANDERBROG PARK

SMUK UDSIGT KOM I FOKUS

Nodo Arkitekter har været arkitekt på en større udvidelse af hotel- og konferencecentret Skanderborg Park, der ligger i grønne omgivelser med udsigt til Skanderborg Sø.

Målet var at udvide kapaciteten og samtidig understøtte centrets transformation fra et traditionelt kursuscenter til et topmoderne konferencehotel med a la carte-restaurant og events.

Oversigtsplan
Diagrammer

GENNEMFØRT I FLERE ETAPER

Første skridt var, at Nodo Arkitekter udarbejdede en langsigtet masterplan for Skanderborg Park. Kundens ønske var oprindeligt at etablere en ny konferencesal ud til søen, men i masterplanen vendte Nodo Arkitekter projektet ”på hovedet” og foreslog i stedet at flytte stedets restaurant fra bagerst i bygningen til en central placering med udgang til terrassen og kig til vandet.

Samtidig lagde Nodo Arkitekter op til at etablere en tilbygning med fem nye værelser ud til en åben atriumgård og at ombygge et eksisterende anneks med fire nye værelser for at få flere sengepladser.

Efterfølgende var Nodo Arkitekter bygherrerådgiver på ombygningen, som med afsæt i masterplanen blev gennemført i etaper over flere år.

Som led i ombygningen blev der også etableret to nye mødelokaler med forbedrede faciliteter, ligesom køkken og toiletfaciliteter blev udbygget og renoveret.

Arkitektonisk distancerer den nye værelsesfløj sig med et stramt, moderne udtryk og antracitgrå zinkbeklædning sig fra de eksisterende bygninger, uden at den konkurrerer med den ældre arkitektur. Samtidig skaber brugen af sorte, lodrette trælameller sammenhæng til resten af hotel- og konferencecentret.

Siden ombygningen har Skanderborg Park oplevet en øget belægning og omsætning, ligesom efterspørgslen er steget markant.