Søvilla ved Silkeborg

RUMMELIG SØVILLA LIGGER PERFEKT I LANDSKABET

Med fokus på gedigne materialer, smukke rumlige forløb og flere muligheder for udeophold, har Nodo Arkitekter tegnet denne fantastiske villa, der har en smuk udsigt over sø og smuk natur.

Den rummelige villa har en perfekt beliggenhed ved nordsiden af en sø, og målet har været, at grundens fordele udnyttes bedst muligt, så boligen bliver en naturlig forlængelse af landskabet.

OVERSKRIFT

Alle villaens primære rum har direkte udsigt til søen, og den enkle, arkitektoniske stil præges af afdæmpede farver og naturlige overflader. Der er arbejdet med halve etager og niveauer ude og inde, og tre store terrasser fungerer som en forlængelse af boligens rum: En loungeterrasse på mellemniveau mellem førstesalen og haven bringer den primære etage tæt på have og sø, en terrasse i førstesalsniveau er perfekt til aftensmad, og en overdækket terrasse i parterre-etagen ligger i niveau med haven.

Havefacade med flot søudsigt
Smuk ankomst til huset

ELEGANT ANKOMST

Søvillaen har en elegant ankomst, hvor terrænet udnyttes til gæsteparkering, og en rampe leder til privat ankomst via en integreret dobbeltgarage i parterre-etagen.

I boligen ankommer man i en hall beliggende på et mellemniveau, hvorfra der er et halvt trappeløb op til førstesalen og ned til parterre-etagen. I hallen er gæstetoilet og en garderobe, og uanset om man bevæger sig op eller ned ad trappen, er der uforstyrret kig til søen.

BRUSER MED HIMMELKIG

Boligen har et stort master-bedroom med udgang til privat altan, rummeligt walk-in-closet og badeværelse med separat toilet og en dobbeltbruseniche med ovenlys, som giver kig til himlen.

.

Badekarret er placeret langs facaden mod vandet, og her er mulighed for at skyde vinduerne til siden, hvilket giver en følelse af at bade ude. Førstesalen har en gaspejs, forstue, alrum, motionsrum, stue og bibliotek med indbyggede møbler og gode snedkerdetaljer. Parterre-etagen har et badeværelse, fire værelser, forstue, pejs, opholdsrum og hjemmebiograf, der giver plads til hygge, leg og samvær.

Husets dobbeltgarage er integreret med grov-entre, bryggers, teknikrum og depot. De eksklusive tegl fra Randers Tegl er ekstra lange, hvilket fremhæver husets form. Projektet er udført i samarbejde med Låsby Byg. Nodo Arkitekter har stået for al myndighedsbehandling i forbindelse med realisering af projektet.