RÆKKEHUSE MED SØUDSIGT

Nodo Arkitekter har tegnet seks eksklusive rækkehuse, hvis lige ikke findes andre steder i hverken form eller placering. Rækkehusene har på unik vis fire etager, individuelle dobbeltgarager i kælderplan og tagterrasser med søudsigt, og muligheden for egen elevator gør dem attraktive for alle aldersgrupper.

De usædvanlige rækkehuse er ved at blive opført i Skanderborg syd for Aarhus og har en størrelse på 220 kvadratmeter. De har alle en sydvendt tagterrasse med udekøkken, hvorfra der er et smukt kig til den nærliggende Skanderborg Sø.

Rækkehusene opføres i to klynger med tre boligenheder i hver. Mellem klyngerne opstår en skrånende kile i form af et trappe/terrasse-forløb, som giver adgang til boligernes hovedindgange mod nordvest.

Facade med unikt udtryk
Husene er opført i en gul Unika Helios-sten, der er kombineret med vinduesrammer og rækværk i en gylden, anodiseret aluminium. De markante fremspring og tilbagetrækninger i murværket giver sammen med den vandrette ribbestruktur ved enkelte vinduespartier facaden et unikt udtryk.

Bebyggelsens tage er udført i zink, som enkelte steder er ført med ned på facaden, så zinken bliver en del af et karakteristisk gavlmotiv. Bygningens base med boligens indgangsparti og hovedindgang i stueplan er udført i beton og står i fin kontrast til det lyse og lette murværk, som ellers præger bebyggelsen.

Tagterrasse med søudsigt
Som beboer ankommer man til boligen via den private garage i kælderplan, som ligger i forbindelse med et rumligt bryggers og viktualierum. Herfra bevæger man sig op gennem bygningens tre øvrige etager, hvor man i stueplan finder det store køkkenalrum med udgang til terrasse og kig mod søen.

På 1. sal finder man boligens værelsesetage, og afslutningsvist ender man i husets hjerte på 2. sal, der har en rummelig opholdsstue med udgang til den sydvendte tagterrasse med udekøkken.

BOLIGER