fbpx

Nyt boligområde skyder frem i Ry

Der er fuld gang i byggeriet i den østjyske by Ry, hvor det første af fire punkthuse omgivet af grønne arealer, stiforbindelser og parkeringspladser i disse måneder skyder frem ved byens torv. Husene er tegnet af Nodo Arkitekter og får 47 lejligheder, når alle fire huse står færdige.

Lejlighederne kommer til at ligge centralt tæt på byens kulturliv, handel og offentlig transport, og de er især henvendt til det modne publikum. Alle punkthuse får egen elevator.

Punkthusenes placering på byens torv skaber en åben bebyggelse med gode kig mellem husene, og tanken er,

at husene med deres højde og placering skal være med til at fortætte bymidten og bygge videre på oplevelsen af torvet som byens midtpunkt.

Husene er placeret, så alle lejligheder kommer til at ligge optimalt i forhold til solen. Lejlighederne får alle store altaner, hvoraf de øverste får udsigt over Rys bymidte, og de grønne friarealer mellem husene vil forstærke oplevelsen af området som et grønt uderum.

Den arkitektoniske stil er kubistisk og præges af lige linjer, og materialerne til byggeriet får en høj kvalitet, der med et rent, klassisk udtryk giver et smukt samspil med den omkringliggende bebyggelse og naturen udenfor.