fbpx

Nodo Arkitekter modtager Bygningsprisen 2021

Aarhusianske Nodo Arkitekter har netop modtaget Odder Kommunes Bygningspris 2021 for en karakteristisk villa i pagt med naturen.

“Huset fremtræder harmonisk og elegant i sin formgivning og facaderytme. Det er veludført uden som helhed at fremtræde anmassende eller mærkværdigt i forhold til omgivelserne.”

Sådan lyder begrundelsen for, at den nyopførte villa netop har modtaget Odder Kommunes Bygningspris 2021.

I begrundelsen lyder det endvidere:

“Et spændende enfamiliehus med variation i facadeniveau og -åbninger. Der er benyttet en mørk og levende facadesten, som giver spil i facaden. Den mørke farve og fuge gør, at huset bliver tonet ned i forhold til omgivelserne, og naturen får lov at træde frem. De karakteristiske værn omkring terrasserne giver huset et unikt udtryk, og de naturlige og bløde former er en reference til træernes grene.”

Stor anerkendelse
“Vi er enormt stolte over at modtage prisen, der er en stor anerkendelse af vores arbejde,” fortæller partner i Nodo Arkitekter Louise Balle.

Hun fortsætter:

“Vores opgave var at tegne en familiebolig til den helt særlige grund, som ligger højt i terrænet bag eksisterende bebyggelse – med skov i baggrunden og udsigt over byen. Det var vigtigt i designprocessen, at give villaen det maksimalt udbytte af grundens potentialer.”Formidabelt udsyn
Løsningen blev en villa i to plan, hvor stueetagen indeholder hall, badeværelse og en børneafdeling, mens leverum som stue, køkken og alrum er flyttet op til første sal, hvorfra der er udsigt ud over byen.

“De to etager er bundet sammen af en halvsvingstrappe, hvor man fra reposet har et formidabelt kig ind i skoven, inden man svinger rundt og møder udsigten over byen ved ankomst til 1. salen,” fortæller Louise Balle og forklarer videre:

“Samtidig er boligens uderum en næsten lige så vigtig del af huset som inderummene, og adgangen til at benytte dem er gjort nem og naturlig. Blandt andet er der terrasser på alle sider af huset, så du selv på førstesalen altid kan slå dørene op og trække udendørsomgivelserne ind.”

Bygningsprisen 2021 blev overrakt af Formand for Rådet til uddeling af bygningspriser Elvin J. Hansen og modtaget af de stolte ejere af huset på Arkitekturens Dag den 4. oktober 2021.

Huset er tegnet for Idealhuse som har stået for byggeriet.


VIL DU VIDE MERE?

Er du nysgerrig efter at høre, hvordan
vi måske kan hjælpe dig med din bolig?
Hos Nodo Arkitekter koster det ikke noget
at møde os til en kop kaffe og en snak.

Ring eller skriv gerne til arkitekt Mette Bülow for at høre mere.

mb@nodo.dk

Tlf. 81 77 78 03