fbpx

Nodo arkitekter i spil til at tegne ressourcecenter i Vejle

Et team med BASE Erhverv, NIRAS, RUM, Vangsoe og Nodo Arkitekter er netop blevet prækvalificeret til at give et bud på et nyt ressourcecenter i Vejle. Målet med centret er at sætte nye standarder for håndtering og genanvendelse af ressourcer i den vestdanske kommune.

”Vi har i lang tid haft fokus på den cirkulære økonomi, og vi er stolte over, at vi sammen med en række stærke partnere nu skal give et bud på fremtidens ressourcecenter i Vejle Kommune. Projektet er både spændende og visionært, og der er ingen tvivl om, at centret vil kunne løfte genanvendelsen i kommunen til et helt nyt niveau,” siger partner Arne Nielsen fra Nodo Arkitekter. 

SKAL HÅNDTERE 100.000 TONS AFFALD
Ressourcecentreret kommer til at håndtere 100.000 tons materiale årligt, og 250.000 biler forventes at besøge stedet hvert år. Centret forventes at stå færdigt i 2022, og de samlede etableringsomkostninger beløber sig efter planen til omkring 200 mio. kr.

Nodo Arkitekter har tidligere stået bag udviklingen af to innovative genbrugspladser i Skanderborg Kommune, hvor målet har været at lade arkitektur og design understøtte opfattelsen af affald som værdi. Nodo Arkitekter har også udviklet tankerne bag Danmarks første bæredygtige byggemarked for byggemarkedskæden Stark.

Læs mere om ressourcecentret her