fbpx

5 boligtrends i 2021: Nr. 5 – Naturen ind i boligen

Nu præsenterer Nodo Arkitekter den femte og sidste i rækken af nye boligtendenser. Denne gang handler det om at få naturen ind i boligens materialer. Læs og se med herunder og få ny inspiration til boligen. Du kan finde de øvrige tendenser her.

Farve- eller materialeskift.
Bløde, gulvlange gardiner.
Smuk hoveddør i træ.
Teglsten i jordfarver udført med stor detaljerigdom.
Trappe samt interiør i træ.

Hos Nodo Arkitekter ser vi en klar tendens til, at vi går mere efter naturlige og sanselige materialer i vores boliger.

Vi vil tilbage til naturen, til det nære og det sanselige. Mange har i gennem det seneste år brugt mere tid i naturen end sædvanligt. Den følelse af at være grounded, som naturen giver os, vil vi gerne bringe med ind i vores hjem.

Tendensen ses i overflader i træ og natursten samt malede vægge i jordfarver, der krydres med læder, uld, bløde gulvlange gardiner og grønne planter. Det stramme og stringente i boligen må vige pladsen for organiske og sanselige, bløde materialer.

Alt, hvad der er håndlavet, summer af eksklusivitet. Det viser, at der er brugt tid, og tid er en dyrebar vare, som vi sætter endnu mere pris på end tidligere.

Det ser vi fx i elegante snedkermøbler i køkken og garderobe samt murede detaljer i inde- og uderum. I badeværelset vælges rustikke fliser i uens brænding, gerne i naturens farver.

Hvordan kan du også få tendensen?

  • Vælg fx at lade trægulvet føre med op ad væggen og danne sengegavl og blød overflade. Det virker også godt for akustikken.

  • Gulvlange gardiner i bløde nuancer i vinduespartierne er en nem måde at få det bløde og sanselige ind i hjemmet på.

  • En anden måde at få tendensen ind i hjemmet på er ved at male væggene i bløde nuancer i stedet for helt hvid. Det kan være i et helt rum eller på en enkelt væg eller måske på loftet?

  • Med en hoveddør i træ får I altid en varm velkomst til huset. Hvis det er for meget at skifte døren ud, kan en kokosmåtte foran døren give noget af det samme.

  • I interiøret kan du gå efter grønne planter i terracotta-potter, hynder i lyst læder, møbler i træ, tekstiler i douche farver samt krus og fade i keramik.
Indbyggede snedkermøbler.

Alle foto er fra projekter af Nodo Arkitekter.

Fingertappede detaljer.
Lange og brede gulvplanker.

.

Vil du vide mere?

Er du nysgerrig efter at høre,
hvordan vi måske kan hjælpe dig med din bolig?
Hos Nodo Arkitekter koster det ikke noget
at møde os til en kop kaffe og en snak om dine boligdrømme.

Ring eller skriv gerne til
ass. partner Louise Balle Rosbjerg for at høre mere.

lb@nodo.dk

Tlf. 53 73 78 07