fbpx

5 BOLIGTRENDS I 2021: NR. 4 – KLOGE KVADRATMETER

Nu præsenterer Nodo Arkitekter den fjerde i rækken af fem nye boligtendenser, som vi tror på i den kommende tid. Denne gang handler det om at optimere på kvadratmeterne.  Læs og se med herunder og få ny inspiration til boligen. Du kan finde de øvrige tendenser her.

Hos Nodo Arkitekter ser vi nu en modtendens til at få bygget store huse på kæmpe grunde.

Flere og flere ønsker at skifte parcelhuset ud med noget mindre og mere vedligeholdelsesfrit. Mange er begyndt at skære ind til benet og stille sig selv spørgsmålet: ‘Hvad har vi egentlig brug for i vores bolig?’

Når du koger boligen ned til det helt basale, kan du nemlig begynde at krydre med lækre detaljer som alkovesiddepladser, indbygget opbevaring og funktionsnicher, så boligen oplevelsesmæssigt bliver rummelig. Mindre behøver bestemt ikke betyde dårligere.

Ud fra en bæredygtighedstanke giver det også god mening at se på at bygge færre og bedre kvadratmeter. De mest bæredygtige kvadratmeter er de, vi ikke bygger. Med et mindre hus anvendes færre byggematerialer, og dermed sættes et mindre aftryk på miljøet og klimaet. 

Hvordan kan du også få kloge kvadratmeter?

  • Hvis I står over for at bygge nyt, så tænk grundigt over, hvad I egentlig har brug for. Det kan være en god ide at tænke i funktioner fremfor kvadratmeter. Med den rigtige planløsning vil arkitekten ofte komme i mål med at få løst alle funktioner på færre kvadratmeter. Det kan fx være via funktionsnicher og dobbeltanvendelse af rum.
  • Kompaktboliger på 140-170 kvadratmeter kan være særligt attraktive for de, hvor børnene er fløjet fra reden og pladsbehovet derfor er et andet, eller som startbolig for den unge familie. Og prismæssigt kan det ofte gå lige op at bytte en 180 kvadratmeter 70’er-villa ud med 140 nye og lækre kvadratmeter på en kompaktgrund. Her er stadig plads til drivhus, dobbeltcarport, skur og alt det fornødne.
  • Funktionsnicher og alkover fylder minimalt og kan opfylde mange behov i en bolig: Ekstra siddepladser, opbevaring, kontor, multirum foran børneværelser mm. Det er en god måde at optimere kvadratmeterne på.
  • Med lysindfald, gennemkig og funktionsnicher kan en mindre bolig designes, så den fremstår rummelig og oplevelsesrig.

Vil du vide mere?

Er du nysgerrig efter at høre,
hvordan vi måske kan hjælpe dig med din bolig?
Hos Nodo Arkitekter koster det ikke noget
at møde os til en kop kaffe og snakke om dine boligdrømme.

Ring eller skriv gerne til ass. partner
Louise Balle Rosbjerg for at høre mere.

lb@nodo.dk

Tlf. 53 73 78 07