fbpx

5 BOLIGTRENDS I 2021: NR. 3 – Hjemmekontor på en ny måde

Nu præsenterer Nodo Arkitekter den tredje i rækken af fem nye boligtendenser, som vi tror på i den kommende tid. Denne gang handler det om et godt sted at arbejde – derhjemme.  Læs og se med herunder og få ny inspiration til boligen. Du kan finde de øvrige tendenser her.

Hjemmekontoret er i den grad kommet i fokus og blevet en fast integreret del af hverdagen for mange – og det vil også fortsætte efter Corona. Den tendens afspejler sig i vores hjem, hvor vi har brug for et godt og roligt sted at sidde med computeren – et sted, som er adskilt fra vores private liv i en eller anden grad.

Her ser vi hos Nodo Arkitekter især to trends være på spil.

Den ene er kontornicher. Vi har i lang tid set forskellige nicher vinde indpas i boligen, og den tendens kommer til at fortsætte. Fx ‘opholdsnicher’ som indbyggede bænke eller små huler til børnene i boligens rum, men nu også som kontornicher hvor PC og papirer har en fast plads centralt i boligen i en dedikeret arbejdsstation.

Den anden trend er egentlige, aflukkede kontorer, men på en ny måde hvor den visuelle kontakt med den øvrige familie bevares. En mulighed for at være sammen med familien, men adskilt så man kan lukke en dør og holde zoommøde i fred og ro, selvom børnene ser TV og hopper i sofaen. Man er ikke helt væk fra dem, selv om man sætter sig ind og arbejder. 

Hvordan kan du få tendensen derhjemme, hvis du bygger nyt eller om?

  • Tænk i at skabe et dedikeret sted til din PC, papirer o.l., så du får adskilt arbejde og privatliv, selvom du arbejder hjemmefra.
  • Kontoret behøver ikke nødvendigvis at være i et rum for sig selv. Måske kan du få bygget en kontorniche i stuen eller køkkenet. Det kan fx være i et åbent hjørne af stuen, eller det kan være et indhak med skabslåger for, så du kan lukke af for rod og ”holde fri”, når du lukker computeren.
  • Du kan også skabe et separat hjemmekontor og stadig være sammen med familien. Få fx sat et vindue mellem rummene eller få etableret en decideret vinduesvæg – en såkaldt New Yorker-væg, som vinder mere og mere indpas – så lyset lukkes ind, og den visuelle kontakt bevares med fx køkken eller stue, hvor resten af familien opholder sig.

Vil du vide mere?

Er du nysgerrig efter at høre,
hvordan vi måske kan hjælpe dig med din bolig?
Hos Nodo Arkitekter koster det ikke noget
at møde os til en kop kaffe
og snakke om dine boligdrømme.

Ring eller skriv gerne til ass. partner
Louise Balle Rosbjerg for at høre mere.

lb@nodo.dk

Tlf. 53 73 78 07