fbpx

5 boligtrends i 2021: Nr. 2 – Luksus i hjemmet

Nu præsenterer Nodo Arkitekter den anden i rækken af fem nye boligtendenser, som vi tror på i den kommende tid. Denne gang handler det om mere luksus i hjemmet. Læs og se med herunder og få ny inspiration til boligen. Du kan læse om den første tendens her.

Vi forbinder ofte hoteller og lignende ophold med lækre spa-oplevelser, hvor der er plads til at slappe af og finde ro i en ellers stresset hverdag. Den følelse er det muligt at skabe i sit eget hjem.

Vi er bevidste om, at velvære er en vigtig del af vores sundhed – både mentalt og fysisk. Der skal være plads og mulighed for at pleje og give os selv ekstra kærlighed. Især i en tid, hvor der er mere fokus på, hvordan stress påvirker vores krop og sind.

Nu, især som et resultat af corona, hvor vi alle er mere hjemme, kan vi hos Nodo Arkitekter mærke, at efterspørgslen på den ekstra luksus derhjemme er stigende.  

Vores badeværelser kommer i fokus og opgraderes til luksuriøse velværerum med en følelse af spahotel. Den tendens kommer vi til at se meget mere til i fremtiden. Staycation er hot og sanseligheden i højsædet. 

Vi ser et fokus på at kræse om detaljerne og bruge disse som et ekstra virkemiddel, når vi skal understrege den luksuriøsitet, som disse spa-badeværelser udstråler.

Vi ser et minimalistisk udtryk og brug af rå materialer, der viser, at man har styr på stil og udtryk: Vand, sten, planter og den åbne himmel sætter scenen. I et spejbassin reflekteres himlen, så oplevelsen forstærkes.

Hvordan kan du få tendensen derhjemme?

  • Tænk i, at badeværelset ikke bare er et badeværelse, men et velværerum med plads til sensuelle oplevelser. 
  • Skab en mere flydende overgang mellem ude og inde. Det kan du gøre ved at gøre brug af store vinduespartier i forbindelse med vådrummene eller ved at placere en luksusspa eller vildmarksspa i forbindelse med uderummet et sted, hvor du måske endda understreger den eksisterende udsigt. Der er mulighed og plads til at tænke meget kreativt i udformningen. 
  • Er du ikke så heldig at have en uforstyrret udsigt, kan du skabe din egen private oase, som du kigger ud i fra velværerummet, og som samtidig er skærmet for indkig udefra. 
  • Med en udebruser kan du klare morgenbadet under åben himmel, og følelsen af velvære giver den perfekte start på dagen. Om vinteren kan det være et dejligt afbræk i den kolde og mørke tid, og om sommeren er det den ekstra mulighed for at udnytte de lange sommeraftener udendørs såvel som indendørs med en dejlig forfriskende følelse. 

VIL DU VIDE MERE?

Er du nysgerrig efter at høre, hvordan
vi måske kan hjælpe dig med din bolig?
Hos Nodo Arkitekter koster det ikke noget
at møde os til en kop kaffe og en snak.

Ring eller skriv gerne til arkitekt Mette Bülow for at høre mere.

lb@nodo.dk

Tlf. 81 77 78 07