fbpx

ET SAMARBEJDE PÅ TVÆRS

Jan Møller har samarbejdet med Nodo Arkitekter omkring renovering af gammelt møllehus som opdateres til en moderne familiebolig, men med respekt for historien. Nodo Arkitekter har hjulpet med skitseprojekt, myndighedsbehandling, løbende sparring i processen samt byggetekniske detaljer.

“Nodo har været enormt lydhøre overfor vores ønsker, og er kommet med sparring og gode forslag når vi selv var i tvivl om hvad vi ville.

Jeg vil helt klart anbefale nodo. De taget hånd om projektet og lavet ikke kun flot arkitektur, men hjælper også med diverse myndighedsgodkendelser. Ejendommen ligger i en landskabsfredning og der er derfor både indhentet landzonetilladelse, byggetilladelse og godkendelse fra fredningsnævnet.

Det har været et rigtig godt samarbejde med nodo, som har kørt helt gnidningsfrit.”

Jan Møller

DE HAR GJORT LIGE SOM VI ØNSKEDE

Vi fik fornøjelsen af at tegne dette skønne hus, og sammen med familien skabe rammerne for deres drøm. Med en stærkt skrånende grund, med en helt særlig udsigt blev projektet skudt i gang. Huset er opbygget i forskellige niveauer der tilpasser sig terrænet, og skaber gode forbindelser imellem ude og inde.

“Det unikke er, at Nodo de er ekstremt gode til at lytte, og føle og se vores behov,
og udfører dem i tegninger, som vi ikke selv har kunnet se, kunne have været en løsning. Men vi har tit tænkt på, om vi kunne have gjort noget anderledes, men det har vi simpelthen ikke kunnet.
De har gjort lige som vi ønskede, så de har en eller anden speciel evne til at høre, lytte og se vores behov.”

Brian Kamper

Leverer virkelig varen

Byggefirmaet dinBOLI er i gang med at udvikle to nye boligområder i Østjylland – Horsegård i Galten og Kirstinelund i Harlev. Fra bar landbrugsjord til lækre byområder med en kombination af store villagrunde, arkitekttegnede villaer, dobbelthuse og kompaktgrunde.

Nodo Arkitekter har været med fra starten af processen og har blandt andet stået for rådgivning om byggemodning samt udvikling af boligområderne og boligtyperne.

”Vi har stor glæde af at samarbejde med Nodo Arkitekter. De er virkelig gode til at udvikle nye boligområder og -typer, og så er det dejligt at have både erfarne og dygtige kræfter med på holdet, når det kommer til byggemodningsdelen. Nodo Arkitekter leverer virkelig varen til aftalt tid!,” fortæller Jørgen Baastrup Nielsen fra dinBOLI.

Stor ros fra kunder

Affaldsselskabet Renosyd har netop indviet en anderledes genbrugsplads i Ry – Værdipark Ry. Nodo Arkitekter har både udviklet pladsens overordnede koncept, indretning og arkitektur samt stået for materialevalg, design og skiltning.

“Vi er lykkedes rigtigt godt med vores mål om at motivere til og vise genbrug i praksis, og vi får stor ros fra vores kunder. De synes, at det er nemt og intuitivt at finde rundt på pladsen, og de oplever genbrugsløsningerne som spændende og inspirerende,” fortæller Lotte Mørk, der er chef for drift og udvikling hos Renosyd.

Blik for æstetik og økonomi

Den børsnoterede virksomhed Eurofins Genomics har i Galten i Østjylland indviet sit nye, avancerede aray-baserede DNA-laboratorium, som aarhusianske Nodo Arkitekter har tegnet og været bygherrerådgiver for.

”Vores samarbejde med Nodo Arkitekter har været guld værd. Designmæssigt har de været utroligt gode til at forstå de ideer, som vi kom med – de har fundet æstetisk pæne løsninger, hvor der samtidig har været blik for økonomien,” fortæller adm. direktør Jacob Sickmann Ransborg fra Eurofins Genomics.

Fantastisk proces

Tidligere professionel håndboldspiller Michael V. Knudsen og hans kone Mia Knudsen har samarbejdet med Nodo Arkitekter om et skitseprojekt til familiens nye villa i Sejs ved Silkeborg.

Der er virkelig blevet lyttet til vores ideer, men vi er også blevet udfordret – og det har givet nogle anderledes og fede løsninger i huset, som vi ikke selv havde overvejet. Vi har virkelig fået nogle aha-oplevelser ved at samarbejde med Nodo Arkitekter. Fx har de formået at optimere og udnytte alle kvadratmeter, og de har skabt nogle gode rum og hygge-hjørner i køkken-alrummet, hvor vi bruger allermest tid som familie. Vi har ikke en finger at sætte på det – det har været en fantastisk proces, hvor Nodo Arkitekter har været hurtige til at komme med forslag og rettelser.”

Næste skridt for parret er at få bygget huset på grunden i Sejs ved Silkeborg, og så er forventningen, at familien kan flytte ind i 2022.

Tænker på helheden

Som repræsentant for en østjysk sparekasse har Erik Thye arbejdet sammen med Nodo Arkitekter om udviklingen af boligområdet Præstelunden i Odder, der fuldt udbygget får mere end 80 boliger.

Samarbejdet med Nodo Arkitekter har fungeret fantastisk godt, og kvaliteten af løsningerne er på et meget højt niveau. De er enormt kreative, og der bliver taget hånd om selv de mindste detaljer. Det allerbedste er dog nok, at Nodo tænker hele vejen rundt om projektet  og ikke kun har øje for det arkitektoniske. For eksempel i forhold til hvordan en lokalplan kan bruges optimalt i byggemodningsprocessen og frem mod det fremtidige processalg, hvordan terrænet udnyttes optimalt i udformningen af grunde, og hvordan grundene prissættes, så de er attraktive for kunderne. Nodo har ganske enkelt gjort det eminent på alle fronter.

De første to etaper af Præstelunden med henholdsvis 19 og 33 grunde er næsten udsolgt, og den tredje etape med 32 grunde er sat til salg i sommeren 2019.

Masser af erfaring

Direktør Jens Mastrup fra byområdet Kildebjerg Ry i den østjyske by Ry har arbejdet sammen med Nodo Arkitekter i en årrække om blandt andet udvikling af byområdets enkelte etaper.

”Nodo Arkitekter har en stor viden og masser af erfaring, og de besidder en ro og eftertænksomhed, som jeg ikke har mødt hos så mange andre arkitekter. Når vi mødes om et projekt, starter vi altid med at tale alt igennem i alle ender og kanter. Det betyder, at det færdige resultat bliver gennemtænkt og i orden hele vejen rundt. Dertil kommer, at den arkitektoniske kvalitet konsekvent er i top, uanset om Nodo Arkitekter skal tegne en bygning eller udforme en plan, der skal skabe rammerne for det levede liv i et byområde.”

Senest har Nodo Arkitekter deltaget i arbejdet med at udvikle en masterplan og lokalplan for Midtfasen i Kildebjerg Ry, der fuldt udbygget får 200 tæt-lav boliger og grønne områder til ophold for beboerne.

Gode til at lytte

Claus Rindal Astrup fra Skanderborg-virksomheden DKI Group har arbejdet sammen med Nodo Arkitekter om både erhvervs- og boligprojekter. Han har sat pris på samarbejdet i alle projekter.

”Nodo er meget behagelige, nærværende og gode til at lytte. De er helt nede på jorden, og der er ikke på nogen måde noget arkitekt-fancy over dem. Medarbejderne er gode til at føre idéer ned på papiret og udvikle videre på dem, og Nodo har været en god støtte i samarbejdet med kommunen.”

Nodo Arkitekter har blandt andet arbejdet sammen med Claus Rindal Astrup om transformering af campingpladsen i Hou syd for Aarhus, til et blandet sommerhus-, helårs- og campingområde.

Fremragende samarbejde

Den tidligere skoleleder Christian Rotbøl fra Skovbyskolen i Skanderborg har arbejdet sammen med Nodo Arkitekter om en udvidelse af skolens afdeling Columbusskolen.

”Det har været et fremragende samarbejde, og Nodo har haft fuldstændigt styr på det hele vejen – også selvom byggeriet kørte samtidig med driften af skolen. Det er tydeligt, at Nodo har stor erfaring med skoleverdenen, og vi har fået meget for pengene både indvendigt og udvendigt. Arkitektonisk er jeg også tilfreds, og elever og medarbejdere har taget godt mod de nye bygninger.”

Udvidelsen af Columbusskolen er på godt 700 kvadratmeter, og de nye lokaler rummer op mod 50 elever.

En tillidsvækkende partner

I virksomheden Idealhuse har direktør Jimmi Grouleff blandt andet brugt Nodo Arkitekter til at tegne 54 boliger til boligområdet Baastrup Lund i Galten og 8 boliger til et boligområde på Kildebjerg Skovvej i Ry. Direktøren har kun positive ord at sige om samarbejdet med de aarhusianske arkitekter

En af de største kvaliteter ved Nodo Arkitekter er firmaets ordentlighed. Nodo er en tillidsvækkende partner, som aldrig hopper over, hvor gærdet er lavest, og hvor et ord er et ord. De er supergode på den kreative del, og de har været med til at sætte nye standarder for de projekter, vi har lavet sammen. Det er en fornøjelse at spille bold op af dem med idéer, fordi resultatet altid bliver bedre,” siger Jimmi Grouleff.

Nodo Arkitekter har også arbejdet sammen med Idealhuse om udviklingen af boligområdet Tjørneager i Hadsten og boligområdet Præstelunden i Odder.

Altid god dialog

Den danske benzinkoncern OK Benzin har arbejdet sammen med Nodo Arkitekter om alt fra design af skiltning til indretning af butikker og tankstationer. Konceptchef Gert Johansen har kun ros til overs for samarbejdet, der har stået på i en årrække.

Nodo Arkitekter er kreative og har en god forståelse for, hvad vi vil have. Opgaverne bliver lavet hurtigt og effektivt, og vi har altid en god dialog om de enkelte projekter. Vi taler sjældent forbi hinanden, og jeg har alle dage været utrolig glad for samarbejdet, som er med til at gøre min hverdag bedre,” siger Gert Johansen.

Senest har Nodo Arkitekter arbejdet sammen med OK Benzin om redesign af anlæg, skiltning af vaskehaller og udvikling af nye automater.

Dybt professionelle

Den internationale geofysikvirksomhed Skytem nord for Aarhus skulle i 2015 ombygge sin kompositafdeling og i den forbindelse etablere en ny facade. Nodo Arkitekter stod bag ombygningen og fungerede som bygherrerådgiver gennem hele processen.

”Hos Nodo er de gode til at lytte og skarpe til at se muligheder i eksisterende rum. De er dybt professionelle, de ved hvad de snakker om, og de er ikke bange for at udfordre på en konstruktiv måde. I dag fungerer vores kompositafdeling bare, og der har ingen fejl været i projektet overhovedet,” siger ejer Kurt Sørensen fra Skytem.

Ombygningen indebar blandt andet en ny indretning af kompositafdelingen og redesign af facaden. Nodo Arkitekter stod for myndighedskontakten i forbindelse med projektet, der på grund af anvendelse af epoxy i kompositafdelingen stillede særlige krav til blandt andet udsugning.

Vilje til at finde løsninger

Planchef Bente Hornbæk fra Skanderborg Kommune har i tidernes løb arbejdet sammen med Nodo Arkitekter om en række byudviklingsprojekter. Hun sætter pris på virksomhedens løsningsorienterede tilgang.

Mit indtryk af Nodo Arkitekter er, at det er et solidt og ordentligt firma. Man kan regne med hinanden, og medarbejderne er særdeles løsningsorienterede, når vi møder dem om forskellige projekter. Der er en vilje til sammen at finde løsninger, og det gør samarbejdet med Nodo godt og effektivt,” siger Bente Hornbæk.

Nodo Arkitekter har blandt andet arbejdet sammen med Skanderborg Kommune i forbindelse med udviklingen af boligområdet Skovby Nygaard ved Galten, der fuldt udbygget får op mod 450 boliger.

Imponerende indsats

Nodo Arkitekter stod i 2018 for en gennemgribende indretningsopgave af Silkeborg Ry Golfklubs klubhus i Ry. Målet var at skabe en mere varm og imødekommende atmosfære i huset.

Det har været imponerede at se, hvordan Nodo Arkitekter har kunnet skabe så stor en forandring inden for de givne låste rammer. Ombygningen er blevet langt bedre, end jeg havde turdet håbet på, og både spillere og gæster har meget mere lyst til at være i klubhuset,” siger manager Anette Buun Syvertsen.
Opgaven har blandt andet omfattet etablering af hyggelige siddezoner, dekorative belysningselementer, nye rumdelere og en ny bar i caféområdet.

Inspirerende proces

I den østjyske by Hammel har Nodo Arkitekter udarbejdet et detaljeret skitseforslag til en udbygning af friskolen Regnbueskolen. Skoleleder Flemming G. Sørensen har været særdeles tilfreds med samarbejdet.

Nodo Arkitekter har været gode til at komme med idéer og se muligheder, men omvendt har de også været gode til at lytte til vores ønsker og behov. Samarbejdet har fungeret rigtigt godt, og det har været en både spændende og inspirerende proces,” siger Flemming G. Sørensen.

Skolens nye udbygning skal blandt andet rumme et nyt fælles- og aktivitetsrum, der får plads til 200 siddende personer.

Vi er blevet udfordret

Nodo Arkitekter har været med hele vejen i udviklingen af en ny genbrugsplads i Skanderborg for den østjyske virksomhed Renosyd. Nodo Arkitekter stod for den overordnet planlægning, landskabsbearbejdning, bygninger, belysning og skiltning på hele pladsen.

Nodo har udfordret os, og det har skabt stor værdi. I processen blev vi langt klarere på, hvad vi selv stod for, og det var særdeles inspirerende med et nyt perspektiv. Arkitekterne var også supergode til at forstå vores strategi og omsætte den til konkrete løsninger,” siger direktør Annemette Fuglsang.

Samarbejdet blev indledt med en workshop, hvor alle mulige og umulige angrebsvinkler blev vendt til, hvordan en genbrugsplads kunne give borgerne lyst til at sortere og genanvende deres affald. Resultatet blev blandt andet, at pladsen blev en ”Værdipark” i stedet for en genbrugsplads. Det overordnede fokus for arbejdet blev: I en Værdipark smider man ikke affald ud – her giver man værdierne videre.

Nodo Arkitekter har desuden udarbejdet masterplan med forslag til ny parkering og belysning samt stået for tilsyn med udførelsen af anlægsarbejderne på Renosyds hovedsæde i Skanderborg.

Enormt overbevisende

Nodo Arkitekter var arkitekt og bygherrerådgiver, da hotel- og konferencecentret Skanderborg Park i 2015 skulle udvide kapaciteten af hotellet og restauranten. Ifølge direktør Søren Laursen fra Finanssektorens Uddannelsescenter, der ejer hotellet, var der ingen tvivl om valget af samarbejdspartner.

Nodo Arkitekter kom med noget helt nyt, som ikke havde indgået i vores oprindelige tanker med projektet. Forslaget var så gennemarbejdet, at beslutningsprocessen var meget kort. Visualiseringerne var enormt overbevisende og professionelle, og arkitekterne var gode til at tænke hele vejen rundt omkring pris, kvalitet og anvendelighed, så vi fik det ideelle projekt til vores behov” fortæller Søren Laursen.

Udbygningen af Skanderborg Park indebar opførelse af ny restaurant, to nye mødelokaler og ni nye dobbeltværelser. Udover at tegne tilbygningen har Nodo Arkitekter fungeret som bygherrerådgiver gennem hele processen frem til afleveringen.

I øjenhøjde hele vejen

Nodo Arkitekter var i 2014 arkitekt for friskolen Den Frie Hestehaveskole i Galten, da skolen skulle opføre en ny tilbygning på 500 kvadratmeter til skolens børnehave og SFO.

Nodo har gjort det, vi har tænkt, bedre. De har gennem hele forløbet været i øjenhøjde og været meget lydhøre over for vores tanker om alt fra materialevalg til arkitektur. Arkitekterne har været med til at kvalificere projektet, så vi har fået mest muligt hus inden for vores økonomiske ramme. Sammen har vi fundet en løsning, som både børn og voksne er særdeles glade for i dag,” siger Vibeke Helms.

I løbet af processen deltog arkitekterne i dialogen med kommunen om projektet og var med til at præsentere tilbygningen på møder med forældregruppen for at skabe medejerskab for projektet.

Supergodt samarbejde

Nodo Arkitekter har været med helt fra start i omdannelsen af et 50 hektar stort landbrugsområde vest for Aarhus til byområdet Skovby Nygaard. Området ligger mellem byerne Galten og Skovby og får fuldt udbygget 450 boliger fordelt på otte delområder.

Samarbejdet med Nodo Arkitekter er gået supergodt. Siden 2008 har Nodo spillet en central rolle i at forvandle en masse markjord til et levende byområde, og de har lavet alt fra den overordnede strukturplan for området til byggemodning, boligarkitektur og grafisk design. Det er et ærligt, ordentligt og hårdtarbejdende firma, som jeg giver mine bedste anbefalinger,” siger ejer Jørgen Baastrup Nielsen.

Nodo Arkitekter har bl.a. lavet en kvalitetsmanual, der sikrer sammenhæng i området, været involveret i udarbejdelsen af lokalplaner for alle delområder og stået for landskabsbearbejdning af et fællesområde på 16 hektar. Nodo Arkitekter har desuden skitseret og projekteret en række boliger og et fælleshus.

Projekter i børnehøjde

Skitsering, projektering, tilsyn og bygherrerådgivning. Nodo Arkitekter har de seneste år løst mange og varierede opgaver for Aarhus Kommune. I fokus har især været projekter på kommunens skoler og institutioner, hvor Nodo Arkitekter har været med fra de indledende skitseprojekter til det afsluttende tilsyn med udførelsen af opgaverne.

Nodo Arkitekter har arbejdet med projekter på Tovshøjskolen, Sødalskolen, Gammelgårdsskolen, Viby Skole, Vestergårdsskolen, Højvangskolen, Ellekærskolen, Tilst Skole, Børnehaven Kjærslund, Vuggestuen Kjærslund.

Med i hele processen

Elise Smiths Skole i centrum af Aarhus er en skole, der prioriterer den fysiske ramme om børnenes skolegang. Nodo Arkitekter har gennemført flere byggeprojekter for skolen, der har 560 elever.

Nodo Arkitekter har bistået skolen med bygherrerådgivning i forskellige sager og har skitseret, projekteret og stået for udførelse og tilsyn med flere projekter. Senest har Nodo Arkitekter arbejdet sammen med skolen om et nyt madværksteds- og IT-lokale, hvor eleverne kan dygtiggøre sig inden for madlavning og IT med en smuk udsigt over byen.

Udvidelse af laboratorier

Den internationale laboratorievirksomhed Eurofins har fire danske laboratorier, som kan teste og undersøge alt fra materialer til fødevarer og farmaceutiske produkter. Nodo Arkitekter har i en længere årrække samarbejdet med Eurofins om projekter af forskellig karakter.

Nodo Arkitekter har blandt andet stået for udvidelse af laboratorier og personalefaciliteterne på flere af Eurofins’ lokaler i Danmark.

Grafisk design til italiensk is

Det aarhusianske isfirma Dolce Vita har italienske rødder og er ekspanderet markant gennem de seneste år. For at understøtte virksomheden på vækstrejsen har Nodo Arkitekter designet logo til hoved- og subbrands, så der er en visuel sammenhæng på tværs af alle platforme.

Dolce Vita har sine egne isbarer i Aarhus, hvor man udover is kan nyde hjemmeristet kaffe. Her har Nodo Arkitekter ligeledes stået for indretningen af isbarerne, der hvert år besøges af mange aarhusianere.